ÇORUM (AA) - Çorum'da yarın hava sıcaklığının yarın 41 dereceye kadar yükselebileceği belirtilerek, vatandaşların tedbirli olması istendi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun 10. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre ramazan ayı süresince mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının bu haftadan itibaren mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıktığı belirtildi.

Hava sıcaklıklarının, Kuzey Afrika'dan gelecek yeni bir sıcak hava dalgasıyla, yarın 6-10 derece üzerine çıkmasının beklendiğinin dile getirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kuzey Afrika'dan gelecek sıcak hava dalgası ile bazı illerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşabilir. Hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta başından itibaren mevsim normalleri seviyesine düşeceği tahmin edilmektedir. Aşırı sıcaklıkların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arası güneş ışınlarına direkt maruz kalmamalı. Vatandaşların, bu hususta dikkatli olması ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri alması büyük önem taşımaktadır."