ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, ilçe ziyaretleri kapsamında Osmancık'ta incelemede bulundu.

Vali Kara'yı, Kaymakamlık önünde, Kaymakam Sezgin Üçüncü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile diğer ilgililer karşıladı.

Kaymakam Sezgin Üçüncü'den Osmancık hakkında bilgi alan Vali Kara, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına geçti. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Kara, asayiş faaliyetleriyle ilgili de bilgi edindi. Osmancık Belediyesi önünde vatandaşlarla da sohbet eden Vali Kara, halkın taleplerini dinledi.

Belediye Başkanı Hamza Karataş'tan ilçeye yönelik yatırım faaliyetlerinin bilgisini de alan Vali Kara, yaptığı açıklamada, ketin gelişmesine etki eden tarım, turizm ve sanayi faaliyetlerine önem verdiğini söyledi.

İlçedeki sulama projeleri sayesinde tarım alanının yolunda gittiğini gözlemlediğini vurgulayan Vali Kara, "Turizm ve sanayiyle ilgileneceğiz. Sanayi il merkezinde iyi gidiyor. Arzu ediyoruz ilçelerde de iyi olsun. Bir yere kümelenme yerine bütün ilçelerimize yayılsın. Osmancık'ta da birçok sanayi kuruluşu var. Konum olarak da Türkiye'nin en önemli ulaşım güzergahında yer alıyor. İnşallah ileride hem turizm kenti hem sanayi kenti olarak daha da gelişir" diye konuştu.

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi'nin bakanlık tarafından onaylanarak kurulma aşamasına geldiğini belirten Vali Kara, şunları kaydetti:

"Organize Sanayi Bölgeleri 4562 sayılı kanuna göre kurulan ve idare edilen bölgelerdir. Belediye, ilçe sınırlarında hangi yetkilere sahipse Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi de kendi sınırları içerisinde aynı yetkilere haiz. Buranın imarını yaptırmak, kanalizasyonunu yaptırmak, yollarını yaptırmak, fabrikalara yer tahsis etmek, onlara iş yeri ruhsatı vermek, onları denetlemek tamamen Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi'nin yetkisinde oluyor." 

Organize Sanayi Bölgesi'nin amacının yatırımcıların devlet teşviklerinden yeterince yararlanmasının sağlanması olduğunu ifade eden Vali Kara, şöyle devam etti:

"Bakanlar Kurulu, teşvik paketlerini açıklarken Organize Sanayi Bölgelerinin içinde kurulan tesislere daha fazla teşvik veriyor. Dolayısıyla biz de sanayicileri Organize Sanayi Bölgesine teşvik etmiş olacağız. Sanayici teşvikten daha fazla yararlanırken, şehirler, sanayi kuruluşlarının atıklarının etkisinden kurtulmuş olacak. Esas amaç budur. Modern şehircilikte meskun mahalde sanayi tesisi olmaz. Konutların bulunduğu alan ayrıdır, ticari saha ayrıdır. Organize Sanayi Bölgeleri şehirleri sanayinin etkisinden kurtarıp sanayiyi belli bir alana taşımak için kuruluyor. Buna da devlet önemli derecede teşvik veriyor. Bu teşviklerden inşallah Osmancıklı sanayiciler de yararlanmış olacak."