ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında ilde açığa alınan 30 kamu çalışanının göreve iade edildiğini bildirdi.

Kılıç, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY soruşturmalarının adli ve idari yönden devam ettiğini belirterek, gerek kendilerinin gerek Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmaları titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

Devletin tüm kurumlarında, özellikle personel konusunda titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

"Çalışmalar defalarca kontrolden geçirilmiştir. Çeşitli komisyonlar marifetiyle devletimizin tüm kurumlarının hassasiyetle çalışması neticesinde bir tek masuma zarar vermemek, bir tek FETÖ'cüyü de kurumlarda bırakmamak azmiyle çalışılmıştır. Çalışmalar da tamamlanmak üzeredir. Çok az bir kesim kaldı. Açığa alınanlardan, şüpheyi kanaate çevirmeyen, şüphede kalan 30 kişi göreve iade edildi. Yine şüphe ve kanaat arasında şu an 20 civarında dosya üzerinde çalışmalar yapılıyor. Orada da iadeler olabilir. Dolayısıyla kurumlarda çalışmaları idari olarak tamamlayacağız."

Kılıç, kamuda açığa alınmalar konusunda toplumun tüm kesimleriyle görüşerek, iletişim kanallarını sürekli açık tuttuklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Her türlü sivil toplum örgütüne, bütün insanımıza, 'FETÖ'cü dediğinizle de 'bu masum dediğiniz' kişiyle de ilgileneceğiz dedik. 'Masumdur' diye bize gelen taleplerin tamamını ince ince değerlendirdik. Masum olduğunu düşündüklerimiz bir şüphenin ötesinde elimizde bir materyali olmayanları da görevlerine iade ettik ama bir şekliyle terör örgütüyle irtibatlı olan, iltisaklı olan, bu hain örgütün değirmenine vaktiyle su taşımış ve halen su taşıma potansiyelini gördüğümüz kişileri de kamudan, görevden el çektirdik. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 657 Sayılı Yasa'da memuru tanımlamıştır; 'Memur, sadakat bağıyla devletine bağlıdır.' Kanun hükmü budur. Devletine sadakat bağıyla bağlı olmayanın kamu görevinde bulunma şansı yoktur. Hatta daha ötesini söylemek lazımsa hususi hukuk dediğimiz, devletler özel hukukunda da vatandaşlar devletine sadakatle bağlıdır. Bu devlete sadakatle bağlı olmayan insanların, bu vatan toprağından istifade etmek, bu devletin kendisine koyduğu koruma kalkanından istifade etmek, hele hele memuriyet gibi bir görevde bulunma durumu yoktur ama eğer biz hata yaptıysak hatamızdan her zamanda da dönme kararlılığındayız."