ÇORUM (AA) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper'in, Cumhuriyet gazetesi yazarları Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında yargılanmasına başlandı.

Çorum 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Alper ile avukatları katıldı. BES Genel Başkanı Fikret Aslan, BES Genel Mali Sekreteri Ahmet Kesik, KESK Çorum Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk ile Sağlık Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek de duruşmayı izledi.

Ertuğrul Alper, duruşmada, üzerine atılı suçu kabul etmediğini ve sadece basın bildirisini okuduğunu söyledi.

Anayasal eleştiri hakkını kullandığını, Cumhurbaşkanlığı ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almadığını dile getiren Alper, "Şahsiyete yönelik herhangi bir söz söylemedim, bu açıdan ben müsnet suçtan beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Sanığın ifadesinin ardından mahkeme heyeti, "Anayasa Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinin Anayasa'ya aykırılığına konu olan bir somut norm denetimi yoluyla iptal başvurusunun bulunup bulunmadığı, varsa Anayasa Mahkemesi dosyasının esas numarasının ne olduğu konusunda mahkemece bilgi verilmesinin istenilmesine" karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ertelendi.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, duruşma çıkışında adliye önünde gazetecilere, ortada bir suç olmadığını belirtti.

Tamamen bir fikir açıklaması ve beyanı söz konusu olduğunu savunan Aslan, davayı takip etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.