ÇORUM (AA) - Çorum'da bir kağıt fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden 70 işçi, fabrikanın önünde oturma eylemi başlattı.

Çorum-Ankara karayolunda faaliyet gösteren bir kağıt fabrikasında çalışan 70 işçi, bir sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne sürerek fabrika önünde oturma eylemine başladı.

İşçiler adına açıklama yapan Süleyman Elisert, fabrika yönetiminin kendilerine cep telefonlarından mesaj göndererek iş akitlerinin feshettiğini bildirdiğini söyledi.

Yıllardır çalıştıkları farikadan bir mesaj yoluyla işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini ifade ede Elisert, şunları kaydetti:

"Bayram ile okulların açılması öncesinde yasal hakların ne olacağını bilmeden kapı önüne konulduk. Bu vatanın evlatları olarak valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve değerli büyüklerimize sesleniyoruz. Bu zor günümüzde bizlere gerekli desteği vereceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Fabrikanın diğer çalışanları bütün haklarını almasına rağmen bizler uzun süredir ikramiyelerimizi ve maaşlarımızı alamadık. Buna rağmen çalıştığımız süreç içerisinde iş verimliliğimizde ve işimize olan saygımızda hiçbir eksilme olmamıştır. Bizler işçiyiz ve hepimiz birer babayız. Bizler burada işimizin ne olacağını düşünürken bizlere 'para yok' diyenlerin tatile gitmelerini, bizlerin sendikaya üye olduktan sonra 70'e yakın arkadaşımızın işten çıkarılmalarını çok manidar buluyoruz."

Haklarını alana kadar fabrika önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini dile getiren Elisert, "Kendimizin ve ailemizin geleceğini kurtarmak amacıyla başlatmış olduğumuz bu haklı davamızın, muhatapları ve devlet büyüklerimiz tarafından duyulacağını ve mağduriyetimizin giderileceğine inanıyoruz." dedi.