Çorum’un Dodurga ilçesinde çıkan anız yangını ormanlık alana sıçradı. 5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Dodurga ilçesine bağlı Berk köyü Kışladeresi mevkiinde yol kenarında bulunan bir tarlada anız yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın rüzgarında etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Ormandan dumanlar yükseldiğini gören köylüler jandarma ve itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Yangına ilk müdahale Dodurga Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri tarafından yapılırken bölgeye Çorum, Dodurga, İskilip, Oğuzlar ilçelerinden ekipler sevk edildi.

Köylülerinde katıldığı yangın söndürme çalışmaları kapsamında iş makineleri ormanlık alanda bir taraftan arazözler için yol açarken diğer taraftan yangının diğer alanlara sıçramaması için toprak üzerinde bent yapıyor.

Bölgede ilçelerden gelen itfaiyelerin yanı sıra 5 arazöz, 5 iş makinesi ile çok sayıda orman işçisi ve köylü yangını kontrol altına almak için hummalı bir çalışma yürüyor.