ÇORUM (AA) - Çorum'da PKK/KCK bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Adnan İ. (26), Mahmut A. (32), Yasin G. (25), Çiçek A. (23) ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmadaki savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, 8 aydır cezaevinde olduklarını belirterek tahliyelerini talep etti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 26 Ocak 2017'ye erteledi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) Çorum'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Hitit Üniversitesi öğrencileri Adnan İ, Mahmut A, Çiçek A, Ferhat D, Servet M, Sinan Ş. ve Yasin G. ile 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Adnan İ, Mahmut A, Çiçek A. ve Yasin G. tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 4'ü tutuklu 11 sanık hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.