ÇORUM (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ramazan Bayramı'nda gıda mamülleri üreten işletmelere yönelik denetimlerde 25 bin 681 lira ceza uygulandığını bildirdi.

Ermiş, yaptığı yazılı açıklamada, gıda işletmelerinin, halkın sağlığını göz ardı etmemeleri için denetimleri sürdürdüklerini belirterek, Ramazan Bayramı öncesinde gıda üretimi ve satışı ile toplu tüketim yapılan 468 işletmede denetim yapıldığını kaydetti.

Üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin mevzuata uygunluğunun kontrolü amacıyla 75 üründen gıda kontrol laboratuvarlarında analiz ettirilmek üzere numune alındığını bildiren Ermiş, ayrıca denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklara istinaden 6 işletmeye 25 bin 681 lira idari para cezası uygulandığını vurguladı.

En iyi gıda denetçisinin tüketicinin kendisi olduğuna dikkat çeken Ermiş, "Vatandaş gıda ürünlerini satın alırken dikkatli davranmalı. Gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerini Türkiye'nin her yerinden ulaştırabilmesi için bakanlığımızca oluşturulan 'ALO GIDA 174' hattı yılın her günü 24 saat süresince hizmet vermektedir. Yapılan şikayet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir." ifadelerini kullandı.