ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar ilçelerinin de 2019 yılında doğalgaza kavuşturulacağını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum merkezin yanı sıra Sungurlu, Osmancık, Alaca ve İskilip'in ardından Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar'da da doğalgaz kullanılması için çalışma başlatıldığını, 2019 yılı içerisinde 3 ilçenin doğalgaz konforu ile buluşturulacağını dile getirdi.

Bu konuda görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Uslu, "Çorum merkez ve 4 ilçemize doğalgaz verilmesi için yaklaşık 250 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Şimdi de BOTAŞ'ın mevcut doğalgaz boru hatlarına uygun mesafede olan Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar ilçelerimiz programa alınıyor. 2019 yılı içerisinde her üç ilçemize de eş zamanlı olarak doğalgaz ulaştırılarak temiz ve sağlıklı olarak ısınma, sıcak su temini ve mutfakta kullanımı sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'la görüşerek, Kargı ve Bayat ilçelerinin de doğalgaz hizmetinden faydalanması gerektiğini belirtildiğini aktaran Uslu, ilçelerin doğalgaza kavuşturulması konusundaki katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'a teşekkür etti.