ÇORUM (AA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, "Bana sorarsanız Çorum'da işsizlik yüzde sıfırdır. İŞKUR'a yapılan bin 700 başvurudan 700'ü maalesef işi beğenmediği için kabul etmemiştir." dedi.

ÇTSO bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu ile Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun ortaklaşa yürüttüğü "10'da 10 Girişimcilik Projesi" kapsamında Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda söyleşi düzenlendi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Başaranhıncal, mesleki tecrübelerini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Türkiye'de iş beğenmeme sorunu olduğuna dikkati çeken Başaranhıncal, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan yüzde 12'lik işsizlik oranının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Çorum'da işsizlik oranının yüzde 6 ile 6.5 arasında olduğunun tahmin edildiğini kaydeden Başaranhıncal, "Çorum'da da Türkiye'deki gibi iş beğenmeme sorunu var. Bana sorarsanız Çorum'da işsizlik yüzde 0'dır. İŞKUR'a yapılan bin 700 başvurudan 700'ü maalesef işi beğe nmediği için kabul etmemiştir." dedi.

Bir kurum ya da iş yerinde en önemli etkenin iş ahlakı olduğunu vurgulayan Başaranhıncal, "Eskiden çalışanlar iş yerini sever ve sahiplenirdi. Şimdi ise iş hayatına atılan gençler sudan çıkmış balık gibi. Okullardan çıkanların büyük bölümü eski çalışanlarımızın meziyetine sahip değil. Daha önce işveren ve çalışanlar aile gibiydi. Zorluklara birlikte göğüs gerilirdi. Şu anda çalışanların büyük bölümü 100 lira fazla verilen yere gitmeye hazır." diye konuştu.

Kiremit sektöründe Çorum'un hakimiyetini koruduğunu dile getiren Başaranhıncal, Türkiye'nin tüm bölgelerinde Çorum kiremidini görebilmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşinin ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Başaranhıncal'a teşekkür plaketi verildi.