SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğini öğrenince havalimanına doğru yürürken tankların arasında kalarak yaralanan torna ustası Engin Kurnaz, "Ailemden helallik alarak yola çıktım. Dayımın oğlunu tanklar ezerek şehit etti. Yarın yine böyle bir darbe girişimi olsa yine aynı tepkiyi gösteririm." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan dayısının oğlu Muhammet Aksu'nun cenazesi için memleketi Samsun'un Alaçam ilçesine gelen Kurnaz, AA muhabirine, darbe girişimini duyduktan sonra dayısının oğlu Muhammet Ali Aksu ile darbeye karşı koymak için İstanbul'daki evlerinden çıktıklarını anlattı.

Hareket ettikleri kalabalık grubun polis ile askerin çatışmaması için araya girerek kalkan oluşturduğunu belirten Engin Kurnaz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kalabalık grup ile hareket ederken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğini öğrendik. Kalabalık grupla yürüyerek havaalanına doğru yola çıktık. Cumhurbaşkanımıza kalkan olmaya, set olmaya gidiyorduk. Yola çıktığımızda birden arkamızdan tankların geldiğini gördük. Önce bütün araçları ezerek üzerimize doğru geldi. Dayımın oğlu Muhammet Ali Aksu tankın önüne durdu. Ama hiç durmadan ezerek geçtiler. Ben tank ile beton bariyerlerin arasında sıkışarak kaldım. Arkama baktığımda tanktan etrafa ateş edilerek insanlarımız şehit oluyordu. Ailemden helallik alarak yola çıktım. Dayımın oğlunu tanklar ezerek şehit etti. Yarın yine böyle bir darbe girişimi olsa yine aynı tepkiyi gösteririm."

Kurnaz, yaralandıktan sonra kendisini kaybettiğini ve ambulansla hastaneye kaldırıldığını, vücudunun çeşitli yerlerinde eziklikler ve yaralar oluştuğunu dile getirdi.

- "Çocuklarımız babasız, annesiz yaşar ama vatansız yaşayamaz"

İstanbul'da yaşayan ve darbe girişiminin ardından memleketi Samsun'a geldiğini belirten emekli Şaban Asan ise televizyonda darbe girişimini gördüklerini ve Cumhurbaşkanı'nın "sokaklara çıkın" talimatının ardından hiç düşünmeden sokağa çıktığını kaydetti.

Daha sonra eşi ve çocuklarının da kendisine katılarak darbeye karşı durduklarını anlatan Asan, "Evimizde oturarak bu duruma sessiz kalamadık. Bu devlet sahipsiz değil. Milletimiz için, ülkemiz için cumhurbaşkanımız için şehit olmak adına yola çıktık. Darbeciler, bizleri hesaba katmadı. Her zaman o tankların altında dururuz. Çocuklarımız babasız annesiz yaşar ama vatansız yaşayamaz." diye konuştu.