BARTIN (AA) - YALÇIN ÇELEN - Bartın'da yolcu taşımacılığı yapan İsa Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dövizin Türk lirasına çevrilmesi çağrısının ardından 71 bin 500 dolar tutarındaki birikimini bozdurarak açtığı iş yerinde gençlere istihdam sağlıyor.

Bartın'ın Hasankadı beldesinde yaşayan 38 yaşındaki Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla 12 yıldır yaptığı işten biriktirdiği 250 bin lira değerindeki dövizini bozdurarak, hem Türk lirasının değerlenmesi hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla iş yeri açtı.

Beldede açtığı ayakkabı dikim atölyesiyle 20 gence istihdam olanağı sağlayan İsa Erdoğan, bankadaki birikimini 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla bozdurup iş yeri açma kararı aldığını söyledi.

Hasankadı beldesinden şehir merkezine yaklaşık 12 yıldır yolcu taşımacılığı yaptığını belirten Erdoğan, "15 Temmuz akşamında hainler ülkemizi işgal etmek istedi ama bunu başaramadılar. O akşam başarılı olamayanlar, ülkenin ekonomisini hedef aldılar." diye konuştu.

- "Oyunları gördüğüm için dolarımı bozdurup iş yeri açtım"

Yeni açtığı iş yerinde şu an için 20 kişiye istihdam sağladığını aktaran İsa Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dolarınızı bozdurun' çağrısını duydum. Ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunları da gördüğüm için dolarımı bozdurup bir iş yeri açtım. 71 bin 500 dolarım vardı, onu bozdurup Hasankadı beldemize ayakkabı dikim atölyesi açtım.

Türkiye'nin geçirdiği bu zor zamanlarda, ekonomiye 'az da olsa bir katkım olsun' diye düşündüm. Bu düşünceyle yola çıktım. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saldırılar durmadı, ekonomimizi hedef aldılar. Hainlerin emellerine ulaşamayacağını düşünüyorum. İnşallah ülkemiz bu saldırıları da atlatacak güçtedir."

Erdoğan ayrıca, İŞKUR ve KOSGEB'e de başvuruda bulunup, devletin girişimcilere verdiği desteklerden yaralanacağını da sözlerine ekledi.