AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. 2 saat 40 dakika süren görüşme sona erdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi liderleri kabulu saat 14.06'da başladı. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan, daha önce siyasi parti liderlerini Saray'a davet etmişti. Davet edilenler arasında HDP Eş Genel Başkanları bulunmadı.

ÖNCE YILDIRIM GELDİ
Başbakan'ın ardından Kemal Kılıçdaroğlu 13.55'te, Devlet Bahçeli ise 13.56'da art arda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme basına kapalı olarak yapıldı.

LİDERLERE GÖNDERİLEN MEKTUP
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga; AK Parti, CHP ve MHP'ye gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:
"FETÖ mensubu teröristler tarafından cebir ve şiddet kullanmak suretiyle, anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri, meşru Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen, silahlı darbe teşebbüsü milletimizin demokrasisine sahip çıkarak, ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenmiştir.
Bu zorbalığa karşı gösterdiği kararlı tutumla, tüm kurumlarımıza çok önemli sorumluluklar yükleyen milletimiz, birlik ve beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken bu kritik dönemde, diğer kuruluşlarımızla birlikte, siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir."
siyasi parti liderleri bugün cumhurbaşkanlığı sarayına çıkıyor
TELEFON AÇIP TEŞEKKÜR ETMİŞ
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi telefonla arayarak, darbe karşıtı tutumlarından ötürü kendilerine teşekkür etmişti.
CHP'nin çağrısıyla dün darbe girişimini protesto için İstanbul'da Taksim Meydanı'nda düzenlediği mitinge ise bazı AK Parti yöneticileri de katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmişti.
Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 2,5 saat sürmüş, görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulü, saat 14.06'da başladı.