SAMSUN (AA) - Samsun'da CHP ve KESK Samsun Şubeler Platformu üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı protesto etti.

Uğur Mumcu Parkında bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Samsun Dönem Sözcüsü İsmail Yavuz, 29 Ekim gecesi çıkarılan KHK'lerle binlerce kamu çalışanı ve KESK'e bağlı sendikaların üyelerinin ihraç edilerek işinden atıldığını iddia etti.

Medyanın susturulmak istendiğini ileri süren Yavuz, "Bu sabah Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskınla uyandık. Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon ile genel yayın yönetmeni ve 18 yazar ve yöneticisi gözaltına alınmıştır. Muhalefet eden her yayın organı da bir biçimde susturulmaya çalışılmaktadır. Susmayacağız. Yeni rejiminize teslim olmayacağız." dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise cumhuriyet kazanımlarının yok edilmek istendiğini savundu.

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı eleştiren Zeybek, "Bilimsel ve doğru habercilik yapan gazetesinin kapatılması özgür basına medyaya darbe vurulmasıdır. Cumhuriyet Gazetesi bu halkın gazetesidir." ifadelerini kullandı.

Zeybek, ayrıca Samsun Gazeteciler Cemiyeti ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.