Hakkari’de çözüm süreciyle birlikte halka açılan Cilo-Sat Dağları, havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğruyor.
Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı hiç kimsenin yanına bile yaklaşamadığı Cilo-Sat Dağları, çözüm süreciyle birlikte yerli ve yabancıların ilgi odağı haline geldi. Şehirden 15 kilometre mesafede bulunan Kırıkdağ köyü vadisinin uzantısında bulunan Cilo-Sat ve Cilo Buzul dağlarının barut yerine artık çiçek koktuğunu belirten vatandaşlar, çözüm sürecine katkıda bulunan ve destek veren herkese bu alanları kendilerine yıllar sonrada kazandırdıkları için teşekkür ettiler.
Kırıkdağ köyü sakinleri ise, geçen yıl Cilo Sat ve uzantısındaki Cilo Buzul dağlarının il dışında gelen yerli turistlerle dolup taştığını belirterek, bu yıl ise yabancı turist beklediklerini ifade ettiler. Daha önceleri yasaklı bölge olarak ilan edilen alanlarda mayın olup olmadığını ise bilmediklerini belirten köylüler, bu konuda da yetkililerden bilgi beklediklerini ifade ettiler.
Yüzlerce vatandaş gibi Hakkari Gençlik Merkezi çalışanları da Kırıkdağ Vadisi’nde gezinti yaparak, piknik yapıp stres attılar. Vadi boyunda mangal yakarak semaverde çay yapan merkez çalışanları, halaylar çekerek şarkılar seslendirdi.
(İHA)