ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Damla Projesi" kapsamında kente gelen 22 üniversite öğrencisini kabul etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu'nun da katıldığı ziyarette Vali Doğanay, öğrencilerle sohbet ederek tavsiyelerde bulundu.

Artvin tanıtım filminin izlendiği ziyaret sonunda Vali Doğanay, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Damla Projesi"nin bir gönüllülük harekatı olduğunu söyledi.

Projenin 2014 yılından beri uygulanıp etnik, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan bütün insanlığı kapsadığını ifade eden Ayvazoğlu, "Hemen hemen ülkemizin her köşesinde proje kapsamında çalışma yapıyoruz. Kırkar ve yirmişer kişilik gruplar halinde illere gidiyoruz." dedi.

Ayvazoğlu, bu öğrencilerin gittikleri illerde yaşlılar ve çocuklarla bir araya geldiğini dile getirerek aile ziyaretleri, çevre ve mezar temizliği yaptıklarını, köyleri ziyaret edip yaşantılara ortak olduklarını anlattı.

Projeye katılan gençlerin Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden geldiğini belirten Ayvazoğlu, "Hepsi ilim, ahlak seviyeleri yüksek gençlerimiz. Çalışmalarını, ilimlerinin zekatını vermek anlayışıyla yapıyorlar. İslam çatısı altında, vatan, millet sevgisiyle ümmet bilinciyle hareket edilen bir çalışma." diye konuştu.

Şu anda Hakkari, Ardahan, Kars, Kırıkkale, Karabük, Giresun ve Artvin'de gençlerin farklı etkinliklerde bulunduğunu aktaran Ayvazoğlu, bu yıl hedeflerinin 39 ilde bu çalışmaları yapmak olduğunu söyledi.

Ayvazoğlu, Artvin'deki programın 24 Temmuz'da başladığını ve 30 Temmuz'a kadar farklı aktivitelerle devam edeceğini sözlerine ekledi.

22 öğrenciden oluşan grup, daha sonra Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.