ARTVİN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Damla Projesi" kapsamında Artvin'de uçurtma şenliği düzenlendi.

Proje etkinlikleri dolayısıyla kentte bulunan 22 üniversite öğrencisi, yaz Kur'an kurslarında eğitim gören 5-14 yaş arasındaki çocuklarla şenlikte bir araya geldi. Ata Tepe'de gerçekleştirilen şenlikte, renkli görüntüler oluştu.

Proje gönüllüsü Rüveyda Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde çeşitli illerde organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirterek Artvin'de çocuklarla uçurtma uçurmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Projeye Ankara'dan katılan Derya Nur Kazan ise projenin kendilerine, Türkiye'nin değişik yerlerinden kişilerle tanışma ve zaman geçirme imkanı sunduğunu anlattı.

Kazan, projenin yaklaşık üç yıldır devam ettiğini vurgulayarak "Hiçbir beklentimiz yok. Biz sevgimizle gönlümüzde beslediğimiz manevi duygularımızla buradayız." dedi.

Bengisu Battal da amaçlarının gönüllere merhamet tohumları ekmek olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Çocuklara nasıl merhametli olunur, gönül bağı nasıl kurulur bunu aşılamak istedik. Hem kültürel anlamda hem manevi anlamda birbirimizle bağ kurmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda mezarlık da temizledik, okul duvarı da boyadık. Aslında biz çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak için geldik ama onlar bizim yüzümüzde tebessüm oluşturdular."

Gönüllüler, 30 Temmuz'a kadar kentte çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek.