Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yöneticilerin ve vatandaşların anılarını kitap haline getiriyor.
Demokrasi ve halk iradesine yönelik gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimi notları, gençler tarafından kitaplaştırılıyor. TÜGVA Antalya İl Temsilciliği tarafından hazırlanan kitapta, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların kaleme aldığı yazılar bulunuyor.
İki adet oluşturulan anı defterinin birinde protokol, sanatçılar, STK temsilcileri yer alırken, diğer kitapta vatandaşlar 15 Temmuz akşamı neler yaşadıklarını ve halkın gösterdiği kahramanlığı kaleme alıyor. Antalya’daki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetinde TÜGVA yöneticileri tarafından oluşturulan iki ayrı ’Direniş Notları’ standına gelen vatandaşlar o gece yaşadıklarını ve duygularını yazabiliyor.
Türkiye’de karanlık bir geceyi aydınlığa dönüştüren halka teşekkür eden TÜGVA Antalya İl Temsilcisi Levent Ortak, 15 Temmuz gecesini gelecek neslin unutmaması gerektiğini söyledi. Ortak, "Protokolümüz başta olmak üzere halkımızdan o gece ve sonrasında yaşadıklarını yazmalarını istiyoruz" dedi.
TÜGVA üyesi gençlerle birlikte hergün demokrasi nöbetine katıldıklarını belirten Ortak, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve demokrasiye sahip çıkarak, millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu ortaya koyan halkımızın fikir, düşünce ve anılarıyla bu çalışmamıza destek vermesini istiyoruz. Her siyasi görüşten, genç-yaşlı herkesin duygu ve düşüncelerini ’Direniş Notları’ kitabımızda yansıtacağız" diye konuştu.
Vatandaşların yazdığı notların, o geceyi anlatan yazı ve fotoğrafların da yer alacağı bir kitaba dönüşeceğini ifade eden TÜGVA Antalya İl Temsilcisi Levent Ortak, "Bu yaşananları gelecek nesillere aktarmak istiyoruz ki bu tür kalkışmaların bir daha yaşanmaması ve halkımızın gösterdiği bu kahramanlığı çocuklarımız, torunlarımız da bilsin. Hazırlayacağımız kitabı, başta üniversitedeki arkadaşlarımıza ve lise-ilköğretimdeki kardeşlerimize dağıtacağız" ifadelerini kaydetti.
(İHA)