Darbe girişimine karşı koymak için Ankara Emniyet Müdürlüğü yakınlarında açılan ateş sonucu bacağından yaralanan Mustafa Ulu, düğününe koltuk değnekleri ile katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda "gençlik lideri" olarak çalışan 31 yaşındaki Mustafa Ulu, nişanlısı Zeliha Sultan Çoban ile Nisan ayında düğün hazırlıklarına başladı. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın çağrısına uyarak sokağa çıkan Ulu, yüz binlerce kişi gibi elinde Türk bayrağı ile darbe girişiminde bulunan askerlere karşı müdahale etmeye çalıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü yakınlarındaki köprüde darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu bacağından yaralanan Ulu, tedavisi devam ederken düğün tarihinin daha önceden belirlenmesi nedeni ile düğünü iptal etmedi. Düğününe koltuk değnekleri ile gelen Ulu, sağ bacağındaki kurşun yarası nedeni ile zor anlar yaşadı. Oyun havalarına eşlik edemese de eşinin yardımı ile dans edebilen Ulu, eşinin oynamasına alkışla eşlik etti.
15 Temmuz olaylarında yaralanmasına rağmen düğüne katılabildiği için Allah’a şükrettiğini ifade eden Mustafa Ulu, duygusal anlar yaşadı. Ailesi ve eşinin bu süreçte kendisine büyük destekleri olduğunu ifade eden Ulu, “İstiklal Marşımız boşuna yazılmamış. 15 Temmuz gecesi her bir kıtası, mısrasının sokaklarda insanların ruhunda, vücudunda nasıl hayat bulduğunu yaşadım. Bu anlamda kısa bir dörtlük söylemek istiyorum. ’Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, benim iman dolu göğsüm gibi serhattim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.’ Onlar ister tank, tüfeklerle gelsinler 15 Temmuz gecesi olduğu gibi tankların, silahların önüne gerekirse tekrar çıkarız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Allah’a çok şükür imanımız tankları tüfekleri yenecek şekilde” diye konuştu.
Ulu, ayağındaki kurşun yarası nedeni ile eşinin yardımı ile düğününde sadece dans edebildiğini ifade ederken, Zeliha Sultan ise eşi yanında olduğu için mutlu olduğunu kaydetti.
Çiftin düğününe katılan Tokat Valisi Cevdet Can nikah şahidi oldu. 15 Temmuz gazisinin düğününe katılmaktan onur ve şeref duyduğunu belirten Vali Can, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ülkemize hayırlı güzel evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu merasimde ilk defa bu kadar kendimi mutlu ve gururlu hissediyorum. Bir gazinin huzurunda evlilik merasiminde bulunmaktan onur ve şeref duyuyorum” diye konuştu.
Vali Can, nikah töreni sonrasında çiçeği burnunda çifte ceviz sandık içinde Türk bayrağı hediye etti. Türk bayrağını gelin ve damatla birlikte açan Vali Can, altın da taktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telgraf gönderdiği düğünün masraflarını Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın karşıladığı öğrenildi.
(İHA)