Gümüşhane’de FETÖ’nün darbe girişimi ve halkın sergilediği dik duruş ’15 Temmuz Şehitler Duvarı’nda resmedildi.
Gümüşhane’de çok sayıda kişisel sergi açan ve şehrin odak noktalarına yaptığı resimlerle tanınan Ressam Muharrem Muslu, Gümüşhane Belediye Başkanlığı karşısı transit yol kenarındaki duvara 15 metrekare genişliğinde resim yaptı. Aynı zamanda Belediye Başkanlığı’nda çalışan Muslu, duvara yaptığı çalışmada 15 Temmuz gecesi halkına ateş eden tank ve helikopterlerin karşısında “mermiye kafa atan” milleti ise Türk bayraklı elbiseleriyle resmetti.
Belediye Başkanlığı tarafından yaptırıldığı öğrenilen çalışmada en önemli detaylardan birisi ise darbe girişiminin ardından eşinin kamyonunu alarak İstanbul Taksim Meydanı’na halkı taşıyan ve darbe girişiminin efsane isimlerinden Gümüşhaneli Şerife Boz ve kamyonu da oldu. Ressam Muslu, Şerife Ana’yı ve kırmızı renkli kamyonunu da resminin odak noktalarından birisi yaptı.
Ayyıldızlı bayrakla süslenen resim önünde fotoğraf çektiren çok sayıda vatandaş şimdiden sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmaya başlarken, önümüzdeki günlerde bu çalışmanın benzerlerinin de şehrin muhtelif yerlerine yapılacağı öğrenildi.
Ressam Muharrem Muslu da resmi tamamladıktan sonra sosyal medya hesabından “Gümüşhane Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptırdığı 15 Temmuz darbe günü ile konulu resmi bitirdim. Rabbim bize bir daha böyle bir resim yaptırmasın” ifadelerini kullandı.
(İHA)