Edirne’de 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 655’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinde, darbe girişiminde hayatını kaybeden 161 şehide saygı amacıyla konser, şenlik ve eğlence programlarını iptal edildiği açıklandı.
Edirne Belediye Meclisi, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından ülkenin içinde bulunduğu durum, demokrasiye olan bağlılık ve saygı kapsamında, 655’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin festival boyutundaki tüm etkinliklerini iptal etti. Belediye Başkanı Recep Gürkan, kararı almadan önce başta Edirne Valisi Günay Özdemir olmak üzere Belediye Meclisi’nde üyesi bulunan tüm parti il başkanları ve grup başkanları ile görüşmeler yaptığını ve kararı ortak aldıklarını ifade etti. Toplantıda hazırlanan ortak bir bildiri ile de Edirne Belediye Meclisi darbe girişimini kınadı.

"Güreş kısmı hariç, festival etkinlikleri iptal"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, darbe girişimi sonrası olağanüstü meclis toplantısındaki konuşmasında, meclis üyelerine "18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin güreş kısmı hariç festival etkinlikleri kapsamında yer alan tüm etkinliklerinin 161 şehidimize saygı ve ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullar nedeniyle tümümün iptal edilmesine, 22 Temmuz Cuma gününden başlayarak, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili olan kısımlarının programlandığı gibi aynen uygulanmasını oylarınıza sunuyorum" dedi. Başkan Gürkan’ın talebi, mecliste oy birliği ile kabul edildi.
(İHA)