Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin doktor eşi Nazire Terzi tutuklandı.
Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’nin doktor eşi Nazire Terzi’nin, GATA’ya giderek usulsüz şekilde otopsi raporunu sorgulatmaya çalıştığı belirlendi.

Gözaltına alınan Nazire Terzi, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Terzi, mal varlığını kız kardeşine devretmek için vekâletname çıkarma talebini geri çeviren noteri tehdit ettiği gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli savcı tarafından sorgulanan Terzi, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Önceki gün hâkim karşısına çıkan Terzi, “FETÖ’ye üye olma” suçlamasıyla tutuklandı. İfadesinde “Kocam evde FETÖ ile ilgili herhangi bir şey anlatmadı” diyen Nazire Terzi, 15 Temmuz’da uçakların uçmaya başlaması üzerine eşine “İyi misin?” yazılı mesaj attığını, ancak hemen yanıt alamadığını aktardı.

Terzi, “Saat 00.30 sularında mesaj atarak, ‘İyiyim, ortalık karışık, bu gece karşı komşumuzda kal’ dedi. Başka da bir şey söylemedi. Öldürüldüğünü sabah öğrendim” dedi.