Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından darbe girişiminde bulunanlara idam cezası gelmesi için toplanan imzalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi.
Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği başkanlığı tarafından Diriliş meydanında iki gün süre ile ’darbe girişiminde bulunanlara idam cezasının gelmesi için’ imza kampanyası düzenlendi. 7 bin kişinin imzasını taşıyan dosyalar, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ve dernek yöneticileri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi için PTT’ye verildi.
Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK iş birliğinde ülkemize hainlik yapmak istediler. Fakat bu millet buna direndi. Allah izin vermedi. Bizde bununla ilgili olarak ilimizde dernek olarak Diriliş meydanında demokrasi nöbetimizi tutarken bir de imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamızda ’bu terör örgütün mensuplarının idam edilmesini istiyoruz’ dedik. Ve şuanda da toplanan imzaları Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderilmek üzere postaneye geldik. İlimizde iki gün içerisinde 7 bin imza topladık. 7 bin imza ile birlikte üzerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza hitaben bir mektup yazarak gönderiyoruz. İnşallah bunun gereği yapılır. Bu milletin hissiyatı bu şekildedir. Bunların kelleleri kopmadıkça, idam edilmedikçe, birileri bu ülkede idamı görmedikçe cesaret edeceklerdir. En azından şuanda bir idam olursa ileriye dönük bu ve benzeri şekilde davranacak kişiler ona göre hareket eder. Ülkeye vatan hainliği yapmak, ülkesine namussuzluk yapmak, alçaklık yapmanın bedelinin ne olduğunu görürler.”
(İHA)