ORDU (AA) - Ordu'da "Darbenin Kayıp Saatleri" adlı konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa güvenlik uzmanı Mete Yarar konuşmacı olarak katıldı.

Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik mahkeme sürecinde verilen ifadeler neticesinde, anlatılması gereken çok şeyin olduğunu söyledi.

İki yüzlü ifadelerle karşılaşıldığını dile getiren Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ifadeleri okumaya ve incelemeye başlıyoruz. Neredeyse 80 milyon insan darbecilerden özür dileyecek. İfadeleri okuyorsunuz, adamlar rastlantı sonucu öldürmüşler, rastlantı sonucu darbe yapmışlar. Neredeyse 'Ömer Halis Demir'i meşru müdafaa ile öldürdük' diyebilecek kadar iki yüzlü ifadelerle karşılaşıyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Darbe oluyor, gecenin saat 2'si ve yer yerinden oynuyor. Darbe sanki meşruymuş gibi, meşru olmayan bir silahlı kuvvetlerin gücünü kullanıyorsunuz ve orada yaşadığınıza 'meşru müdafaa' diyerek ifade verebiliyorsunuz."

Bu ifadeleri okuduğunda, "bizim daha alacağımız çok yol var" dediğini anlatan Yarar, "Bu ifadeleri verebildiklerine göre bizi gerçekten bu adamlar kandırabileceklerini düşünüyorlar." dedi.

Yarar, 15 Temmuz'u anlamak için bazı soruların sorulması gerektiğine dikkati çekerek, "Birileri bizi parçalamak istiyor. Gelin hep beraber bu sorunu çözelim. Bu sorunun içerisinde Fetullah Terör Örgütü birinci sırada." diye konuştu.

Darbe girişimi sürecinin, çok uzun zaman önce başladığına işaret eden Yarar, örneklerle bu sürecin daha iyi anlaşılabileceğini kaydetti.

15 Temmuz öncesine ilişkin örnekler veren Yarar, katılımcıların da sorularını yanıtladı.

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mete Yarar'a çiçek takdim etti.

Konferansa Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.