BOLU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve PKK terörüne tepki göstermek için Almanya'nın Münih kentinden bisikletle yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, yolculuğunun 24’üncü gününde Bolu Dağı Tüneli’ni geçti.

Münih'ten 25 Ağustos'ta yola çıkan 40 yaşındaki Çakmak, TEM otoyolunu takip ederek, Bolu Dağı’na ulaştı.

Yolculuğu boyunca emniyet şeridinden ilerleyen Çakmak, tüneli güvenlik nedeniyle karayolları ekibinin aracıyla geçti.

Tünelin Bolu tarafında tekrar bisikletine binen Çakmak, yoluna karayolları ekibinin eskortluğunda devam etti.

Çakmak, Otoyolun Bolu Dağı Tüneli çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde yaklaşık 100 ile 120 kilometre yol yaparak 24 günde Bolu’ya ulaştığını, yarın akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ulaşmak istediğini belirtti.

Tünel geçişi esnasında kendisine eşlik eden karayolları ekiplerine teşekkür eden Çakmak, “Bugün kısmetse Bolu’da konaklamak istiyorum. Ankara’ya takribi 150 kilometre yolum kaldı. İnşallah yarın akşam başkentimiz Ankara’da olarak Külliyemizde al bayrağımızı teslim edeceğim.” dedi.

Çakmak, Bolu Dağı Tünelinden geçerken Türkiye’de yapılan hizmetlerin ne kadar mükemmel olduğunun bir kez daha farkına vardığını ifade ederek, “Türk halkının bu darbeye karşı dik durmasında sayın Cumhurbaşkanımızın hizmetlerinin büyük etkisi var. Umarım bu hizmetler devam eder.” diye konuştu.

- "Oyunun içinde oyun olduğunu herkes gördü"

Şırnak doğumlu bir Kürt olarak hain FETÖ terör örgütü ve PKK’nın nasıl birlikte iş yürüttüğüne dikkat çekmek istediğine değinen Çakmak, şunları kaydetti:

“Halkımızın bu terör örgütlerine karşı daha duyarlı ve uyanık olarak oyuna gelmemesini istiyorum. Artık oyunun içerisinde de bir oyunun olduğunu herkes gördü. Halkımız da artık daha bilinçli bir şekilde davranarak, 'tek vatan, tek millet' olup tek liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında saf olacak.”