Antalya Cumhuriyet Meydanında vatandaşların 15 Temmuz darbe girişimin ardından başlattıkları demokrasi nöbeti 19’uncu gününde de devam etti.
Antalya’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. 30 derecelik sıcaklığın yüzde 84’lere varan nemle buluşmasıyla ortaya çıkan bunaltıcı havaya rağmen Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Vatandaşlara Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çeşitli STK’ların temsilcileri de destek verdi. Gecede 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

"ARTIK ÖLSEM DE GAM YEMEM"
Gecede konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Ne söylesek azdır. Bugün tek bir şey söylemek istiyorum. Bu aziz ve kahraman milletin sıradan bir evladı olarak gurur duyuyorum. Bana göre en büyük paye bu topraklarda yaşayan herkes için bu ülkenin sıradan bir vatandaşı olabilmektir. Ülkemizde bundan sonra nice badirelere göğüs gereceğimizi gördük ve anladık. Artık ölsem de gam yemem. 19 gün ölsek de gam yemeyeceğimiz anladık yaşadık. Bu millet ile hepimiz iftar edelim” dedi.
Öte yandan gecede 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için Kur’an Kerim okunarak dualar edildi.
(İHA)