Eskişehir’de, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan ‘Demokrasi Nöbeti’ne "Diriliş Ertuğrul" dizisinin "Deli Demir" karakterini canlandıran oyuncu Mehmet Çevik de katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesinde "Sokaklara çıkın" çağrısıyla birlikte başlayan demokrasi nöbetleri sürerken tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de vatandaşlar meydanları doldurmaya devam ediyor. Vilayet Meydanı’nı dolduran 7’den 77’ye binlerce vatandaş, şehitler için dualar ederek darbe girişiminde bulunanları kınadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kalabalık, Türk bayrakları eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlarda bulundu. Nöbette, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için için Kuran-ı Kerim okunurken vatandaşlara, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından ikramda bulunuldu.

Diriliş Ertuğrul’un ‘Deli Demir’i nöbette
Öte yandan Eskişehir’de düzenlenen demokrasi nöbetine, Diriliş Ertuğrul dizisinin Deli Demir karakterini canlandıran Oyuncu Mehmet Çevik de katıldı. Sevilen oyuncu, 15 Temmuz Cuma akşamı FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine sert tepki gösterdi. Coşkulu kalabalığa seslenen Çevik, “Bu ülkenin bir sanatçısı olarak çıktım bu sahneye. Öyle deniliyor çünkü. Bir sanatçı olarak da yarım yüzyılı geçmiş ömrümde onore olduğum, onur duyduğum çok şeyler yaşadım. Ödüller aldım, adıma methiyeler dizildi. Gerçekten büyük onur duyduğum tek bir şey var. O da bu aziz milletin bir parçası olmak” dedi.
Konuşmalarının ardından Mehmet Çevik’e, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar tarafından üzerinde ’Türkiye’ yazılı atkı hediye edildi.
(İHA)