Paris’te 7 çocuklu bir ailenin 6. üyesi olarak hayata merhaba diyen Demba Ba, 1999-00 sezonunda Port Autonome takımında altyapıda oynamaya başladı. Daha sonra 2004’e kadar Montrouge’te oynayan Ba, İngiltere’de takım arayışından sonra eli boş olarak Fransa’ya geri döndü. Fransa Üçüncü Ligi’nden Rouen ile 1 yıllık sözleşme imzalayarak profesyonel futbol hayatına başladı.

 

1899 Hoffenheim, West Ham United, Newcastle United, Chelsea formalarını giyen Ba, Temmuz 2014’te 6 milyon € ile Beşiktaş’a 4 yıllığına imza attı.

9 numaralı forma ile oynayan Demba Ba, Beşiktaş formasıyla ilk kez De Kuip Stadyumu'nda Feyenoord ile top koşturdu. Daha sonra aynı takım ile İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş maçında ilk 11’de çıktı ve 3 gole adını yazdırdı. Bu şekilde Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında ilk hat-trick yapan oyuncusu ünvanına da sahip oldu. Spor Toto Süper Lig'te ise Demba Ba, ilk golünü Sivasspor karşısında attı ve bu maçta 2 gol atarak takımı 3-2 öne geçirdi. 

 

Sadece basit bir futbolcu olmayan Demba Ba aynı zamanda kulübü de düşünen bir futbolcu. Ve bunu geçtiğimiz gün finansal sıkıntılar çeken Beşiktaş yönetiminin UEFA'ya sunacağı "Oyucuların alacağı yok" belgesini imzalayarak kanıtlamış oldu.

 

Beşiktaş'ta sadece sözleşme dışında kalan primlerin ödemesinde kısa sureli gecikmeler yaşanabiliyor. Bunun dışında başka bir ödeme sıkıntısı çekmeyen takımın oyuncuları da bu durumdan çok rahatsız değil. Yönetime ve Fikret Orman'a güvenen oyuncular UEFA'ya sunulacak olan, "Alacağım yoktur" belgesini imzaladılar. Senegalli yıldız Demba Ba'nın da imzası ile yönetim rahatlamış oldu. 

Ayrıca Demba Ba’yı forvette oynatan Bilic’in Mustafa Pektemek’I de idmanda çalıştırdığı ve onu derbide oynatacağı belirtildi.