RİZE (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Erhan Dural'ın cenazesi, memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Erhan Dural'ın cenazesi Pazar Belediyesine ait cenaze arabasına sarılı Türk bayrağı ve polis eskortu eşliğinde Sahil Camisi'ne getirildi.

Burada baba Kazım, kardeşi Ali Dural taziyeleri kabul etti. Dural'ın cenazesinin başında "Hz. Muhammed'in askeri" yazılı pankart açıldı. Eşi Ayşegül Dural ve yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Dural'ın cenazesi İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından öğle vakti kılınan namazın ardından Ortaırmak köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Dural'ın, Ankara'da bir otelde çalıştığı ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehidin dayısı Fazıl Dural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genekurmay Başkanlığı önünde toplandığı sırada havadan helikopterin ateş açtığını belirterek, "Alçaktan uçan F-16 uçaklarının sesi helikopter sesini bastırdı. Sesi duyamadıkları için kaçamadılar. Bu sırada isabet eden kurşunla hayatını kaybeden yeğenimin cenazesini bir gün sonra hastanede bulduk" dedi.