SAMSUN (AA) - Samsun, Çorum ve Çankırı'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Samsun'da 18 gündür Cumhuriyet Meydanında "Demokrasi Nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne tüm siyasi parti liderlerini davet etmesini olumlu karşıladı.

Muhasebeci Mehmet Köse, AA muhabirine, 15 Temmuz'da kendisinin de İstanbul Vatan Caddesin'de tankları durdurmak için sokağa çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm siyasi partileri "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etmesini yerinde bir karar olarak değerlendiren Köse, şöyle konuştu.

"Çünkü 15 Temmuz öncesinde yaşanan tartışmalar, çekişmeler artık son bulmalı.İnşallah bu davete icabet ederler. Artık bazı şeyleri geride bırakmak gerekiyor. Ben darbe girişimi olacağı gece Vatan Caddesindeydim. Orada her türden insanı gördüm. Ülkücü işareti yapan ve dombıra şarkısı ile tankların üzerine çıkan insanlar gördüm. Toplumda bir birliktelik var, vatan söz konusu olunca gerisi teferruat oluyor zaten. Dolayısıyla insanlarımız bu tür birlik ve beraberlikleri bekliyor." dedi.

Demokrasi nöbeti tutan Sait Demirtaş ise 15 Temmuz'un Türkiye için milat olduğunu kaydetti.

Bütün partilerin birlikte hareket etmesinin yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna işaret eden Demirtaş, "İnşallah bundan sonra daha güzel bir Türkiye bizi bekliyor. Acı şeyler yaşadık ama sonunda daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Bütün siyasi partilerin mitinge katılması tüm ülke olarak kenetlendiğimizi gösteriyor. Zaten meydanlarda görüyoruz her kesimden insanlar var. Bu vatan bizim sahip çıkacağız." dedi.

- Çorum

Çorum'da Hürriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, darbe girişimine kalkışan FETÖ mensuplarına da tepkisini dile getiriyor.

Vatandaşlardan Kamil Benli, 7 Ağustos'taki mitingin çok önemli olduğunu, siyasi parti liderlerinin de mitinge katılmasını temenni ettiğini söyledi.

Darbe sürecinin, Türk milletinin birlik ve beraberliği ile püskürtüldüğünü ifade eden Benli, "Sonuçta yaşadıklarımız bir parti meselesi değil ülke meselesi. Ülkemiz ikinci bir kurtuluş savaşını verdi. Bu süreçte tüm siyasi parti liderlerinin üzerine düşeni yapmalarını umuyoruz. CHP ve MHP liderlerinin de Cumhurbaşkanımızın davetine icabet etmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Ailesiyle demokrasi nöbetine katılan Zehra Sevgili de Türkiye'nin bu süreçteki en büyük ihtiyacının birliktelik olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın 7 Ağustos'taki miting çağrısını büyük bir içtenlikle olumlu karşılıyorum. Çünkü ülkemizin şu anda en büyük ihtiyacı birlik ve beraberliktir. Tüm siyasi parti liderlerinin buna içtenlikle iştirak etmesini temenni ediyoruz. Ülkemiz çok ilerledi ve ilerlemeye de devam edecek. Şu an zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte bizi durdurmaya çalıştılar ama biz bu oyunu millet olarak bozduk. İnşallah bu bir daha yaşanmaz. Bu birliktelik devam etsin. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz, her zaman onun yanındayız. Dualarımız onunla. Allah başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

- Çankırı

Çankırı'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerine 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini olumlu buldu.

Vatandaşlardan Ragıp Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haince yapılan darbe girişimine karşı Türk milletinin hep birlikte karşılık verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini çok olumlu bulduğunu ifade eden Çelik, "Cumhurbaşkanımızın diğer siyasi partileri alana davet etmesini çok doğru buluyorum. Tüm Türkiye genelinde demokrasi şöleni açısından önemli diye düşünüyorum. Bundan sonraki çalışmalarda da birliktelik sağlayacaktır." dedi.

Diğer siyasi partilere de bu süreçte önemli görevler düştüğünü aktaran Çelik, "Diğer siyasi partileri de bu süreçte bu tür toplumsal olaylarda birlik beraberlik içerisinde bu alanlarda görmek istiyoruz. Söz konusu vatan olunca gerisi teferruat diye düşünüyoruz. Allah birlikteliğimizi bozmasın." dedi.

Esnaf Hasan Akkoç da Türkiye'nin geleceği için birlik beraberliğin şu günlerde çok önemli olduğunu kaydetti.

Tüm partilerin birlikte olması gerektiğini dile getiren Akkoç, "Türkiye için geleceğimiz için Türkiye'nin geleceği için diğer partilerin de meydanlara inip halka birlik beraberlik mesajı vermesini istiyorum. Tüm partilerin bir araya gelip FETÖ'nün çetesi üzerinden yapılan oyunları bozmasını istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.