ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasındaki sahil şeridinde yaklaşık 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle suya getirilen girme yasağına vatandaşlar yapılan tüm uyarılara rağmen uymadı.

Ereğli Belediyesi sorumluluk alanında 9 gözetleme kulesi, 15 cankurtaran ile 1 deniz aracının yer aldığı yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridinde yaklaşık 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle denize girilmesi yasaklandı.

Plaj bölgesinde ve sahil kenarında cankurtaranlar uzun süre, "Sizlerin ve sevdiklerinizin can güvenliği için denize girmek yasaktır" anonsları ile vatandaşlar denizden çıkarılmaya çalışıldı.

Dalgalara rağmen, aralarında çok sayıda küçük çocuğun da bulunduğu kişiler denize girmeye devam etti.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahil şeridinde dalgalar nedeniyle denize girmenin yasaklanmasına rağmen vatandaşların görevlileri dinlemeyerek suda kalmaya devam ettiğini söyledi.

Üzücü kazaların yaşanmaması için vatandaşlardan görevlilerin ikazlarına uymasını isteyen Atay şunları dile getirdi:

"Cankurtaranlar deniz kenarında ve tesis içerisinde anonslar yaparak vatandaşları denizden çıkarmaya çalışıyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşlarımız denizden çıkmıyor. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne de konu ile ilgili bilgi verdik ve destek istedik.

Onlar da zaman zaman plaja gelerek vatandaşları sudan çıkarmaya uğraşıyor. Üzücü olayların yaşanmaması için biz üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz ama bazı vatandaşlarımız bu konuda bizlere zorluk çıkartıyor.

Polis, cankurtaran, görevli ikaz ediyor, hayati tehlike ile karşı karşıya kalabileceğini anlatıyor ama değişen bir şey yok."

Yetkililer, bölgede son 2 ayda 130'a yakın kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.