DÜZCE (AA) - Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyecek Düzce'deki balıkçılar, sezonun hazırlıklarını tamamladı.

Akçakoca Limanı'nda bulunan balıkçı barınağındaki tekneler ve ağların son kontrolleri yapılıyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de başlayacak olan sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Balıkçıların tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Karakaş, "Şu anda her şey güzel gidiyor. Balıkçılarımız tüm hazırlıklarını yaptı. Ağlarının tamir ve bakım işleri bitmiş durumda. Hava şartları iyi giderse yeni sezonda bereketli olacağını tahmin ediyoruz. İşaretler şu anda iyi durumda." diye konuştu.

Yeni sezonda balık türlerinde de bolluk beklediklerini anlatan Karakaş, "Yeni sezondan umutluyuz. Palamutta bolluk olacağını hamsi, lüfer ve diğer balık türlerinde de bolluk yaşayacağını tahmin ediyoruz. Bu durum hem balıkçılarımızın hem de vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek. Sadece bolluk için hava şartlarının iyi olması gerekir. İnşallah hava şartları iyi olur ve bereketli bir sezon geçiririz." dedi.