SAMSUN (AA) - Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisi Hayri Öztürk, balıkçılardan ilgili tebliğ hükümlerine uymalarını, tüketicilerden de küçük boyda balık satın almamaları ve satanları ihbar etmelerini istedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçılık için önem taşıyan trol balıkçılığının 1 Eylül itibarıyla başladığını belirtti.

Karadeniz'in su ürünleri avcılığında Türkiye'de birinci sırasında yer aldığını dile getiren Öztürk, "Samsun ilinde en fazla balıkçı filosuna ilçemiz sahip. İlçemizde 7 trol gemisi ve 15 civarında uzatma ağı kullanarak avcılık yapan tekne bulunuyor. Ayrıca, civar ilçelerden gelen tekneler de bu bölgede avcılık yapmakta." dedi.

Su ürünleri avcılığının ilçe ekonomisine önemli katkı sağladığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"İlçemizde sadece deniz balıkçılığı yapılmıyor. İç sulardaki göller ve baraj göllerinde önemli sayılacak düzeyde balıkçılık yapılmaktadır. Av sezonunun bol ve bereketli geçeceği tahmin ediliyor. Balıkçılarımızdan tebliğ hükümlerine uymalarını bekliyoruz. Tüketicilerimizden de küçük boyda balık satın almamalarını, küçük balık satıldığını gördüklerinde ilçe müdürlüğümüze veya diğer ilgili yerlere ihbarda bulunmalarını istiyoruz."