GÜMÜŞHANE (AA) - Terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine atanan Gümüşhane'nin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, "O bölgeye hiç gitmedim ama bizim meslek bir bayrak yarışıdır. Her zaman gittiğimiz yerde bize teslim edilen bayrağı alırız ve biz de elimizden geldiği kadar o bayrağı taşımanın gayreti içeresinde oluruz." dedi.

Kafkas, Kaymakamlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakam Safitürk'e Allah'tan rahmet, millete başsağlığı dileyerek "Maalesef çok talihsiz bir şekilde hayatını kaybetti. Biz millet olarak çok üzüldük. Onun bıraktığı o görevi devralmak bize nasip oldu. İnşallah sizlerin duasıyla onun adını unutturmamak ve onun başlattığı projeleri yarıda bırakmamak için var olan gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

Safitürk'ün yaralanma ve şehitlik haberini aldıklarında hükümet konağının bahçesinde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını anlatan Kafkas, şöyle devam etti:

"Ağaçlarımızı diktikten sonra makam odama çıkarak sadece orada bulunmak istediğimi, orada görev yapabileceğimi, görev için hazırda olduğumuzu Bakanlığımızın üst düzey yetkililerine ilettim. Derik neresi bilmiyorum. O bölgeye hiç gitmedim ama bizim meslek bir bayrak yarışıdır. Her zaman gittiğimiz yerde bize teslim edilen bayrağı alırız ve biz de elimizden geldiği kadar o bayrağı taşımanın gayreti içeresinde oluruz."

Bayrağı yere düşürmemek için böyle bir girişimde bulunduğunu vurgulayan Kafkas, şunları söyledi:

"Bazen bayrak yarışında takım arkadaşlarınızda birinin ayağı sektiği zaman, o bayrağı almak için geri dönüyorsunuz. Biz de öyle bir çaba içerisinde talepte bulunduk. Bakanlığımızda bizi bu göreve layık gördü. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu bir hafta içerisinde heyecanla 'Acaba bugün açıklandı mı, açıklanacak mı ya da beni gönderecekler mi' diye kendi içimde kimseyle paylaşmadan bunu bekledim. Eşim daha bilmiyordu. Kendi içimde olgunlaştırdıktan sonra eşim ile paylaştım."

- "Muhammet Fatih ağabeyimizin başlatmış olduğu projeleri omuzlayacağız"

SBölgedeki vatandaşları herhangi bir terör örgütünün kucağına bırakmamak için elinden gelen herşeyi yapacağına dikkati çeken Kafkas, şöyle konuştu:

"Şehit Kaymakam Safitürk'ün başlattığı ve bitiremediği projelerin devamı için biz de çaba sarf edeceğiz. Derik'i internetten araştırdım. Şu an itibariyle şunu yapacağım, bunu yapacağım deme lüksümüz yok. Gidince inşallah biz de güzel projeler geliştireceğiz. Öncelikli olarak Muhammet Fatih ağabeyimizin başlatmış olduğu projeleri biz de omuzlayacağız. En güzel şekilde projelerimizi bitirmenin çabası içerisinde olacağız. Onu da her zaman rahmetle anacağız."

Kafkas, Safitürk'ün başlattığı bir "Zeytin" projesinin olduğunu da anımsatarak "Zeytin projesi, şehit Kaymakamımız Safitürk'ün düşündüğü bir projeymiş. Orada zeytin yetiştirip dünyaya tanıtmayı düşünüyormuş ama ömrü baki olmadı. İnşallah bizlere nasip olur onun projelerini yaşatıp hayata geçirmek. Bu vesile ile inşallah oradaki insanlarımızın gönlünü kazanırız, istihdam sağlarız. Derikli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek daha güzel projelere imza atarız." dedi.