Antalya’nın Alanya ilçesinde Kazaklar, Astana Günleri ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in 75. doğum gününü havada kutladı.
Kazakistan’ın Alanya Fahri Konsolosu Ahmet Cebeci tarafından düzenlenen organizasyonda 40 yamaç paraşütçüsü, ilçede yaşayan Kazak vatandaşlarıyla uçuş yaptı. Yassıtepe’den 800 metre yükseklikten Kazakistan bayraklarıyla atlayış yapan paraşütçüler, Keykubat Plajı’na indi. Fahri Konsolos Cebeci, Alanya’da yaşayan Kazak vatandaşlarıyla 6 Temmuz Astana Günleri’ni ve Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in 75. doğum gününü kutladıklarını söyledi. Kazak halkı için bugünün çok özel olduğunu vurgulayan Cebeci, “Kazakistan’ın başkenti önce Almatı’ydı. Daha sonra alınan kararla başkent Astana’ya taşındı. 6 Temmuz’da Kazakistan’ın başkenti Astana oldu. Aynı zamanda bugün Devlet Başkanı Nazarbayev’in de doğum günüdür. Tüm Kazak halkının Astana Günleri’ni ve Devlet Başkanı Nazarbeyev’in doğum gününü yürekten kutluyorum” dedi.
Kazakistan vatandaşı Nurbolat Narzhanov ise, Türkiye’de 15’inci kez tatil yaptığını kaydederek, "Kazak ve Türk halkının kökenleri, kültürleri aynı. Buraya geldiğimizde aynı kelimeleri kullanıyoruz" diye konuştu.
(İHA)