SAMSUN (AA) - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı İlkadım Çocuk Destek Merkezi'nde kalan çocuklar ve gençler "Vatan" isimli resim sergisi açtı.

Çocuk ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle hazırladıkları "Vatan" konulu resimler, bir alışveriş merkezinde açılan sergide beğeniye sunuldu.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) sponsorluğunda gerçekleşen serginin açılışına, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu, Samsun Çocuk Destek Merkezi Müdürü Sevil Bilasa, İlkadım Çocuk Destek Merkezi Müdürü Tümay Bal ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Balcı, amaçlarının bakım ve koruma altında bulunan genç ve çocukların yeteneklerini ortaya çıkartarak boş zamanlarını değerlendirmek olduğunu ifade etti.

Merkezde koruma altında bulunan çocukların meslek sahibi olabilmeleri için de çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getiren Tekin, "Bu sergi ile kızlarımızın yapmış olduğu çalışmaları sizlerle buluşturarak, hem çocuklarımıza ekonomik katkı sağlayalım, hem de onların öz güvenlerinin gelişmesine müsaade edelim istedik. En büyük isteğimiz çocuklarımızın geleceğe daha büyük umutlarla bakabilmeleri, hayatın her alanında yer almaları ve yetenekleriyle ön plana çıkmalarıdır." ifadelerini kullandı.

Sergide yer alan yağlı boya resimler ve el işlemeler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.