KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Artı Kariyer Kulübünce "Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Şehitleri Anma" programı gerçekleştirildi.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen ve İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilici, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların yapıldığı programda, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" filmi izlendi.

İl Emniyet Müdürü Tezsever, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Bizim anlı şanlı bir tarihimizde Çanakkale’de destan yazmış şehitlerimiz var. Böyle bir Türk milleti önünde saygıyla eğilmek gerekir. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor rahmet diliyorum." dedi.

Darbe girişimi sırasında çekilmiş fotoğrafların da sergilendiği programda, 15 Temmuz akşamı Ankara'da gazi olan Rasim Aydoğan, Kerim Eren ve Fuat Baktemur, yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişimi gecesini "Bu bir meydan savaşıydı" sözleriyle tanımlayan Eren, "Bomba patladığında şarapnelleri hissettim, yanımda başı olmayan ve vücutları parçalanmış şehitleri gördüm. O gecede adeta Çanakkale Savaşı'nı yaşadık. 15 Temmuz gecesi ve yaşanılanlar hiçbir zaman unutulamaz." diye konuştu.

Yaşananları televizyonda görüp meydanlara indiğini aktaran Baktemur, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısı ile meydanlara çıkmaya karar verdik. 7 gün önce doğmuş bir bebeğim ve 2 yaşındaki çocuklarımı düşünerek bir imtihan verdim, fakat dışarıya çıkarak tankların üzerine korkmadan yürüdük. O gece halk ile birlikte bir zafer kazandık." değerlendirmesinde bulundu.

Babası Kıbrıs ve 15 Temmuz gazisi olan Aydoğan da o geceyi şu sözlerle özetledi:

"Genelkurmay ve emniyete gittik. 8 askerle konuşarak onları ikna etmeye çalıştım fakat hiçbiri ikna olmadı. Tanklara doğru koştum ve ateş altında kaldım. Orada bulunan askerlerde acıma duygusu yoktu. Sadece insanları vurmak için gelmiş gibiydiler. Bu vatan uğruna ölmek kolay fakat ölümle ileriye gidilmiyor, ümmet için çalışmalı, vatan için çaba göstermeliyiz."

Gazeteci Yazar Yakup Köse de "15 Temmuz hakkın izin verdiği, halkın ezdiği bir darbedir. Hak yardımı ile halkın zaferi vardır. Düşman hiçbir zaman uyumayacak. Geleceğimiz için çok çalışmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan, salonda bulunanlara 15 Temmuz şehitleri adına 241 karanfil dağıtıldı.