Türkiye’yi ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Bursa’nın İnegöl’de büyük ilgi gördü. Ekip oyuncuları mehterle karşılandı.
Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Hüseyin Özay (Korkut), Kaptan Gürman (Geyikli), Celal Al (Abdurrahman), Ayberk Pekcan (Artuk Bey)´den oluşan oyuncu ekibi, Babasultan’daki Geyikli Baba türbesi ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Aktaş, “İnegöl olarak bir heyecan yaşıyoruz. Sağ olsunlar bizi de ziyarete geldiler. TRT son yıllarda ciddi atılımlar yaptı. Önemli projelere imza attı. Ertuğrul dizi de bunun en net örneklerindendir. Şu an hem ilçe halkımızın hem de ülke insanımızın çok ilgi gösterdiği bir dizinin oyuncularını burada ağırlamak büyük bir keyif. Önce Babasultan’ı ziyaret ettiler. Cuma namazının ardından da İnegöl’e geldiler. Bu akşam kendilerini misafir edeceğiz. Yarın da uğurlayacağız. Bu coğrafya Osmanlının kuruluşuna şahitlik etmiş bir coğrafya. İnegöl, hem nüfusu hem de ekonomik durumuyla bugün de ülkemizin önemli bir şehri. Eski ile yeniyi buluşturma adına bu dizinin oyuncularını ağırlamayı önemsiyoruz. Ertuğrul Gazi Derneğimiz kendilerini ziyaret etmişlerdi. İnegöl’ümüze davet ettiler. Ecdadın yaşadıklarını anlatma adına önemli bir fonksiyonu yapan oyuncularımızı İnegöllülerle buluşturmak işin en güzeli. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum. İnşallah misafirlerimiz de İnegöl’den mutlu ayrılırlar” dedi.
Dizinin yapım şirketinin halkla ilişkiler sorumlusu Hüseyin Özçelik ise, “Böyle güzel karşılanmaktan dolayı mutluyuz. Diriliş Ertuğrul’a başladığımız günlerden itibaren halkımızın büyük ilgisi var. Bu da bizi daha da şevklendiriyor. Osmanlı’nın temellerinin atıldığı Söğüt, Domaniç, İnegöl, Bursa gibi yerleri ziyaret etmek bizim için manevi bir borç. Geyikli Baba Hazretlerini ziyaret ettik. Şimdi de başkanımızı ziyaret ediyoruz. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Bizlere gönüllerinizi açtığınız için teşekkür ederiz. 250 kişiye yakın bir ekiple çalışıyoruz. İnşallah başkanımızı da sette ağırlamak isteriz.”

"İNEGÖL’DE DİZİYİ ÇEKMEKTEN ONUR DUYARIZ"
Dizide İnegöl’ün yer alıp almayacağının sorulması üzerine Özçelik “Allah nasip ederse olur. Biz diziyi 2-3 yıl planlamıştık. Sanırım gidişatımız daha uzun. Osmanlı’nın kurulma aşaması noktasında da talepler var. İnşallah İnegöl’de diziyi çekmekten onur duyarız. Bu bölgeyi gelecek nesilleri anlatmak ve aktarmak adına inşallah İnegöl’de de çekimler yaparız” ifadelerini kullandı.
Belediye kavşağından sani Konukoğlu camiine yürüyen ekibe sürpriz karşılama yapıldı. Diriliş ekibini, İnegöl Mehter Takımı "Diriliş" parçasıyla karşıladı. Oyuncular hep birlikte Osmanlı marşlarına eşlik etti.
Tarihi karşılamanın ardından oyuncular Sani Konukoğlu Konferans Salonu’ndaki imza programına geçti. İnegöllülerin büyük ilgisine maruz kalan oyuncular imza verirken izdiham yaşandı. Oyuncular, Osmanlı kıyafetleri giyen anaokulu öğrencileri ile de fotoğraf çekildi.
(İHA)