ORDU (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "239 bin hisse kurban, Müslüman coğrafyasında kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı." dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Ordu'ya gelen Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile yürüttükleri kurban kampanyası kapsamında 239 bin hisse kurban kesildiğini söyledi.

Vekaletle kurban programı 2016 yılı kapsamında hayırsever vatandaşlar tarafından, 239 bin 414 hisse kurbanın kendilerine emanet edildiğini belirten Ünal, bağışta bulunan vatandaşlara da teşekkür etti.

Ünal, kurbanların önemli bir kısmının mağdur Müslüman coğrafyasında kesilerek, dağıtıldığını dile getirerek, Türk insanının bütün Müslümanlara karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Ulaşılamayan mağdur Müslümanlara, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucu ulaşıldığını vurgulayan Ünal, "Dolayısıyla bu, milletin, bütün insanlığın ümidi olduğu gerçeğini yeniden hatırlatan ve bunu ispatlayan bir faaliyet olarak görülmesi gerekiyor. Bu noktada duyarlı halkımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ünal, bağışların önemli bir kısmının ikinci, üçüncü kurban olduğuna da dikkat çekerek, "Bu, milletimizin, kurban ibadetini, Kurban Bayramı'nı ne kadar özümsediğini ama aynı zamanda kardeşlerini ne kadar düşündüğünü ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 235 il ve ilçe merkezinin yanı sıra 120 farklı noktada kurbanların kesildiğini belirten Ünal, "Bunun yanında yurt dışında da 130 ülkenin 530 farklı noktasında kurban kesimi yaparak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 239 bin hisse kurban, Müslüman coğrafyasında kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Böylece milletimizin emanetlerini mazlum ve mağdur coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırarak, bayram sevinçlerine ortak olduk." dedi.

Prof. Dr. Ünal, kurban vekaletinin geçen seneye göre yüzde 33 arttığını sözlerine ekledi.