TDV, 7,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’e insani yardım ekibi gönderdi.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Nepal’de ilk etapta battaniye, çadır ve temel gıda maddelerinden oluşan yardımların deprem mağdurlarına ulaştırılmasına öncelik verirken, ilerleyen zamanlarda da yıkılan cami ve minareler için çalışma yapacak. TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Nepal’de yaşanan depremi yakından takip ettiklerini ve acil insani yardım ulaştırmaya öncelik verdiklerini söyledi. Vakıf olarak Nepal için ekip görevlendirdiklerini belirten Palakoğlu, “Acil insani yardım ulaştırmayla ilgili süreci takip ediyoruz. İhtiyaçları tespit ettikten sonra yardımlarımızı bölgeye ulaştıracağız” dedi.
Nepal’de sivil toplum kuruluşları ile irtibat halinde olduklarını vurgulayan Palakoğlu, “Oradaki sivil toplum kuruluşları ile irtibat halindeyiz. Şu an battaniye, çadır gibi barınma ve gıda konusunda ihtiyaçlar var. Vakıf olarak bu yönde yardımlarımız olacak” ifadesini kullandı.
Vakıftaki insani yardım ekibinin acil yardımların ardından kapsamlı bir rapor hazırlayacağını belirten Palakoğlu, “Nepal’de başkentin en büyük camisinin minaresinin yıkıldığını öğrendik. O camiyle ilgili ilerleyen zamanlarda da çalışma yapmayı planlıyoruz ancak şu an öncelikli konumuz insani yardım” diye konuştu.

ARAKAN MÜSLÜMANLARI’NA YENİ YARDIM
Arakan Müslümanları’nın yaşadığı kamplara dönük bir yardım çalışması yapacaklarını da vurgulayan Palakoğlu, “Buraya dönük çalışmalarımızı da tamamladık. 2 bin aileye yardım dağıtacağız. Kamplarda 500 binin üzerinde Arakanlı mülteci var. Devlet 12 bin civarında aileyi kamplardan çıkardı. Yaşadıkları kamplar çok iyi değildi ancak kurulu bir düzenleri vardı, o bozuldu. Aileler gıda ve temiz su konusunda sorunlar yaşamaya başladı. O yüzden biz kamplarda ve civar ülkelerde yaşayan Arakanlılar’a yardım yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Arakan Müslümanları’na yönelik uzun vadeli ve geleceğe dönük yatırımlar da yaptıklarını ifade eden Palakoğlu, Arakanlı öğrencilere eğitim desteği ve burs yardımı yaptıklarını kaydetti. Palakoğlu, Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nde 10, Bangladeş Uluslararası Chittagong İslam Üniversitesi’nde 68 ve Türkiye’de İstanbul, Konya ve Kayseri’de bulunan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri’nde 31 olmak üzere toplam 109 Arakanlı öğrencinin eğitiminin Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle sürdürdüğünü vurguladı.
(İHA)