GİRESUN (AA) - Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Sami Şimşek, hac ve umre fiyatlarının döviz yerine Türk lirası üzerinden tahsil edilmesi yönünde aldığı karardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti.

Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Şimşek, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminde başarısız olanların son günlerde Türk lirasının değer kaybına uğratılarak ekonomik kriz silahıyla Türkiye üzerinde yeni bir oyun oynamak istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolar karşısında liranın değer kaybının önlenmesi, ekonominin yara almaması için yaptığı döviz çağrısına Türk halkı gibi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da destek olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Sendika olarak ülke gündemini yakından takip etmekte olup, istiklal ve istikbalimiz için her daim ülkemiz ve milletimiz için gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Bu hassasiyetle Memur Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın Bey özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımıza seslenmiş, dolardan vazgeçilerek, hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden yapılması çağrısında bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve toplumumuzun çağrılarına kulak veren Diyanet İşleri Başkanlığımız, hac ve umre işlemlerinin Türk lirası üzerinden yapılacağını açıklamıştır. Diyanet camiasının bu duyarlılığı gösterip, hac ve umre işlemlerinin lira üzerinden yapılacağını açıklaması takdire şayandır. Bu karardan dolayı başkanlığımızı kutlarken, aynı duyarlılığı gösteren aziz milletimize, kurum ve kuruluşlarımızı da canı gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz. Her şey ülkemiz ve milletimiz için."