Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’ı ziyareti sırasında açıkladığı Diyarbakır-Kıbrıs direk uçuşlarının ilki bugün gerçekleşti.
Diyarbakır Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara açılmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’ı ziyareti sırasında 1 Mayıs’ta Diyarbakır-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında direk uçuşların başlayacağını açıklamasından sonra bugün Onur Air firması ilk uçuşu gerçekleştirdi. Uçuştan önce Diyarbakır Havalimanı’nda bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile KKTC’ye uçacak yolcular katıldı. Uçak alana girdiği sırada itfaiye ekipleri tarafından ilk uçuş olması nedeniyle uçağa su püskürtüldü.
Onur Air Genel Müdür Yardımcı Onur Sivrikaya konu ile ilgili olarak sivil havacılığın bu noktaya gelmesinde ve dünyada dikkat çeken yolcu seviyesine ulaşılmasında hükümetin ulaşım politikalarının büyük bir etkisi olduğunu belirterek "Bu sürecin devamı olarak yeni bir hatta bu seferlerimizi başlatmanın gururunu taşıyoruz" dedi.
Asker olduğunu ve Siirt’ten geldiğini anlatan İbrahim Doğan ise "Aktarmasız uçuş gerçekten iyi oldu. Daha önceki uçuşlarda hep İstanbul’a uğruyorduk. Direk uçuşların başlaması çok iyi oldu. Fiyatlar da uygun" diye konuştu.
(İHA)