KARABÜK (AA) - Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, "Doğa Yenice'dir" turizm tanıtım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Başkan Çaylı, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçenin en büyük yatırımlardan birisi olan Köykent Seyir Terası Restoran ve Bungalov Evleri tesisini açtıklarını söyledi.

Yenice'nin bir turizm kenti olması için çalıştıklarını ifade eden Çaylı, "Yenice ormanları, Türkiye sıcak bölgeleri noktasında ilk dokuzda, dünyada ilk 100'de. Ama bunlar sadece sözde kaldı. Birkaç tane de broşür bastık. Kelebekler kitabını çıkarabilecek konumdayız. 20 dakikalık film hazır. Dört Mevsim Yenice kitabı fotoğrafları hazır, endemik bitkiler hazır. Bunları bir kitap haline dönüştürdüğümüzde, bunu sunduğumuzda arz ettiğimizde topluma burada da konaklamanın olması lazım." diye konuştu.

Zorluklar içerisinde çalıştıklarını aktaran Çaylı, şöyle konuştu:

"2018'in birinci aylarına doğru 20 bungalov evi tamamen bitmiş olacak. Hizmete açma noktasında değerlendiriyoruz. Bu projenin tamamının bitmesi için şu an ekonomik kaynağı bulup bulamayacağımız noktasında net bir fikrimiz yok. Tamamlar mıyız 30 eve tamamlayabiliriz. BAKKA'dan 1 milyon lira aldık. BAKKA'dan aldığımız 1 milyon lira ile ihale ediyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Yenice'yi, Safranbolu, Amasra üçgeni olarak kendimizi katmak istiyoruz. Yenice'nin geleceğini doğa turizmden gördüğümüzü ilan etmiştik. Aynı fikirdeyiz, biz de çam sakızı, çoban armağanı bu tesisi yaparak ve buranın turizme katkısı olacağını düşünerek bu çalışmayı başlattık."