TRABZON (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ile Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yörenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ile kar yağışlarının da olacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Cumartesi ve pazar günü kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da kuzey ve batı yönlerinden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor."

Öte yandan, batı ve kuzeybatı yönlerinden esen rüzgarın kuvvetlenmesi nedeniyle yarından itibaren kıyı ve denizin iç kesimlerinde saatte 60 ile 75 kilometre hızda fırtına beklendiğine yer verildi.