ARTVİN (AA) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) istişare toplantısı Artvin'de düzenlendi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve kurum müdürleri katıldı.

DOKA tarafından desteklenen yatırım ve projelerin değerlendirildiği toplantıda, Artvin'de uygulanabilecek projeler hakkında da istişarelerde bulunuldu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, kentin DOKA'nın desteklerinden daha fazla yararlanması gerektiğini, bu konuda bütün kurum ve kuruluşların özenle çalışmasını istedi.

Artvin'in bir turizm kenti olma hedefine dikkat çeken Vali Doğanay, bu kapsamda teknik ve mali destekten daha fazla yaralanmanın bu hedefe ulaşma da önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda, DOKA Artvin Ofis Temsilcisi Berna Kiriş Turna, Artvin’deki projelere verilen maddi ve teknik destekler hakkında bir sunum yaptı.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise Artvin'de önemli bir turizm destinasyonu bulunduğuna işaret ederek, "Kurum olarak Artvin’e 20 milyon liralık bir destek verdik. Bu desteklerimizin arasında hem kamu kurumlarına hem de özel sektöre verdiğimiz destekler var. Ağırlıklı olarak turizm alanında desteklerimiz oldu. İmalat sanayi ve tarıma dayalı üretim noktasında da desteklerimiz mevcut. Bundan sonra turizm odaklı kalkınma modelini Artvin için öne çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Yöresel ürünlerinde turizme katkı sağlayıp ekonomik girdi sağlayacağını belirten Adıyaman, bu kapsamda Artvin yatık döneri, silor, Artvin balı, gorcolo peyniri, hamsili ekmek ve laz böreğinin Artvin'in yöresel ürünleri olarak tescillenmesi için patent enstitüsüne başvuru yapıldığını kaydetti.