Balıkesir’in Manyas ilçesinde domates ekili alanlarda mildiyo ve yeşil kurt zararlısına rastlandığı bildirilerek, zirai mücadeleye başlamaları için çiftçiler ikaz edildi.
Manyas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, ilçe genelinde yaklaşık sekiz bin dekar alanda domates ekimi yapıldığını, müdürlük teknik ekiplerinin domates ekili alanlarda yaptıkları incelemelerde yeşil kurt ve mildiyo hastalığına rastladığını belirterek, domates üreticilerinden bu zaralılara karşı zirai mücadeleye başlamaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi. Alan, üreticilerin verim kayıplarına uğramaması için doğru zaman, doğru doz ve doğru ilaçlama ile mücadele etmelerinin başarı şansını arttıracağını açıkladı.
İlaçlı mücadelede kullanılan ilaçların çevre ve insan sağlığına etkileri ile kalıcılık sürelerinin de çok önemli olduğuna işaret eden Alan, müstahsilin kullanacakları ilaçlar konusunda İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde ilgili birimlere başvurmalarını istedi. İlçe GTH Müdürü Ramazan Alan, mildiyo hastalığının aşırı sıcak ve nemden kaynaklandığını söyledi.
(İHA)