Darbe girişimi ile birlikte gündeme gelen şifreli 1 dolarlar, düğünleri de etkiledi. Düğün salonlarında gelin ve damadın üzerine atılan 1 dolarlık banknotların yerini artık Türk lirası aldı.
Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan darbecilerin üzerinden çıkan şifreli 1 dolarlık banknotlar, vatandaşları tedirgin edince, düğün salonları sahipleri de 1 dolarlık banknotları kaldırmaya karar verdi. Düğünlerde gelin ve damadın üzerine atılan 1 dolarlık banknotların, yaşanan son gelişmeler nedeniyle kaldırıldığını belirten düğün salonu işletmecisi Murat Arslan, askeri darbe girişiminden sonra gözaltına alınanların üzerinden çıkan dolarlardan dolayı insanların tedirgin olduğunu söyledi. Bu tedirginlikten dolayı Türk lirası kullanmaya başladıklarını belirten Arslan, artık dolar kullanmayacaklarını dile getirdi.
Düğün salonlarında müzisyenlik yapan Servet Yetkin ise yaşanan olaylardan dolayı vatandaşın tedirgin olduğunu ve dolar kullanmak istemediklerini belirterek, dolar devrinin bittiğini, Türk lirası devrinin yeniden başladığını söyledi.
(İHA)