KASTAMONU (AA) - Dünya barışına dikkati çekmek amacıyla bisikletiyle Tahran'dan yola çıkan İranlı Abbas Razzaghi (56), İstanbul'a ulaşmayı amaçlıyor.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bisikletiyle Tahran'dan yola çıkan ve İstanbul’a gitmeyi planlayan Razzaghi, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Hayatını "Dünyada Barış" sloganıyla bisikletle ülkeleri dolaşmaya adadığını belirten Razzaghı, şimdiye kadar 50 ülkeyi bisikletle dolaştığını söyledi.

İran'da bir çorap fabrikasında işçi olarak çalışan Razzaghi, dünya barışına dikkati çekmek adına çeşitli ülkelerden imza topladığını aktardı. Razzaghı,17 yaşında iken kros yarışmalarına katıldığını,1980 yılında ise hayalini gerçekleştirmek, tüm ülkeleri dolaşmak için pedal çevirmeye başladığını belirtti.

İran’ın bütün şehirlerini bisikletle gezdiğini anlatan Razzaghi Türkiye turu kapsamında tüm Karadeniz sahil şeridini takip ederek İstanbul’a gideceğini, oradan da İç Anadolu Bölgesi'ni izleyerek İran’a döneceğini söyledi.

Gezdiği ülkelerin vatandaşlarından "dünyada barış" yazılı defterine imza toplayan Razzaghi "İnşallah topladığımız imzalar barışa vesile olur. Dünyada savaşsız ve insanların barış içinde yaşayacakları bir ortam olmasını diliyoruz." dedi.