Esenler Belediyesi Uluslararası Barış Ekmeği Festivali için dünyanın farklı coğrafyalarından bir araya gelen 100’ü aşkın çocuk boğaz turu yaptı.
İstanbul’un eşsiz manzarasını yakından görme fırsatı bulan çocuklar, sergiledikleri yöresel oyunlarla da doyasıya eğlendi.
Esenler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali etkinlikleri kapsamında Ürdün, Lübnan, Suriye, Filistin, Makedonya gibi farklı ülkelerden çocuklar, İstanbul’da bir araya geldi. Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu’nda buluşan çocuklar, Marmara’yla Üsküdar’a geçti. Buradan Esenler Belediyesi öncülüğünde bindikleri feribotla İstanbul’da boğaz turu yapan çocuklar, İstanbul’un eşsiz güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladı. Tur esnasında feribotta yöresel oyunlarını da sergileyen çocuklar gönüllerince eğlendi. Boğaz turu sonrasında İstanbul Akvaryum’u gezen çocuklar, deniz canlılarını yakından inceleyerek, bilgi aldılar.

“12 ÜLKE’DEN ÇOCUKLAR ÜLKEMİZE GELDİ”
Esenler Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Uzmanı Evren Kotoğlu, dünya çocuklarının Esenler’de buluştuğunu belirterek, “Esenler Belediyesi bu yıl 6’ncısını düzenlediği festival kapsamında dünyadan 12 tane ülkenin çocukları ülkemize geldi. Şuan bu çocuklarla boğaz turu yapıyoruz. Bu turu tamamladıktan sonra sırasıyla etkinliklerimiz devam edecek. Bu gece Çanakkale turuna gidiliyor. Çanakkale şehitliğini ziyaret edecekler. Sonrasında gezi kapsamında minyatürk, akvaryum, 1453 Panaroma gibi İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerinin bir gezisi olacak. 22 Nisan günü de barış ekmeği yapılacak. Barış ekmeği etkinliği kapsamında da dünyanın her tarafından buraya gelen çocuklar unlarını getirecekler. Biz de sularımızı getirip böyle karma bir barış ekmeği yapacağız” dedi.
Etkinlik kapsamında Kosova’dan 10 çocuk getirdiğini belirten Kosova Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Yahya Manzikar, “Zübeyde Hanım Derneği’nden hocalarda bizlere eşlik ettiler geldiler, Esenler Belediye Başkanı bu programları düzenledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bu günün kendisi için çok ilginç olduğunu belirten Abdurrahman Ayyurt ise, “Diğer Müslüman arkadaşlarımızla bir araya geldik. Marmaray’a bindik, vapura bindik. Esenler Belediyesi’ne bizi bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Müslüman arkadaşlarıyla tanışıp kaynaştığını ifade eden Ahmet Essavidi da, “Burada feribota bindik geziyoruz, keyifli bir gün geçiriyoruz” diye konuştu.
(İHA)