15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaptıkları haberlerle tepki çeken dünyanın önde gelen medya organları, İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni ilk haber olarak gördü.

BBC, 'İstanbul'da darbe karşıtı dev miting' manşetiyle verdiği haberinde, kalabalığın darbeye karşı Türkiye'nin en büyük şehrinde toplandığını yazdı.

İngiliz Independent gazetesi, 'İstanbul'daki tarihi darbe karşıtı mitinginde dev kalabalık toplandı' başlığını kullandı. 

The Guardian gazetesinin internet sitesi de çok sayıda fotoğraf kullandığı haberinde iktidar ve muhalefetin mitingde buluştuğunu yazdı.

ALMAN BASINI: DEV GÖSTERİ, TÜRKİYE KUTLUYOR

Alman Deutsche Welle'nin manşeti ise, 'İstanbul'da dev gösteri' oldu. Haber organı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının yanıt bulduğunu vurguladı.

Alman Bild gazetesi, 'Darbe karşıtı protestoda yüzbinler Erdoğan tezahüratında bulunuyor' üst başlığını kullandı.

Spiegel, 'İstanbul'da büyük miting: Türkiye kutluyor' manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

Alman Rheinische Post gazetesi, buluşmanın bu zamana kadar İstanbul'da yapılan 'en büyük miting' olduğunu duyurdu.

İTALYAN MEDYASI: İNSAN SELİ

İtalyan Corriere della Sera, mitingi 'İstanbul'da Erdoğan yanlısı mitinge insan seli' başlığıyla duyurdu. La Stampa gazetesi de internet sitesinde 'Binlerce insan, darbe sonrası Erdoğan için meydanda' dedi.

Ana akım gazetelerin başında gelen La Repubblica da, 'İstanbul’da Erdoğan ile birlikte insan seli' başlığıyla haberi ilk sırada duyurdu.

İtalyan Rainews24 kanalı ise sık sık miting alanından muhabiri aracılığıyla canlı yayınlar yaptı, haberi İtalyan kamuoyuna ilk sıradaki gelişme olarak aktardı. Kanal, milyonlarca insanın Erdoğan için meydanlara indiğini belirtti.

İtalyan haber ajansı ANSA, 'İstanbul’da demokrasi için büyük miting. Meydanda Erdoğan ve muhalefet lideri de var' ifadesini kullandı.

FRANSIZ BASINI: DEVASA MİTİNG

Fransız Le Figaro gazetesi, 'İstanbul’daki devasa miting başladı' başlığını seçti.

France 24 haber kanalı, haberi 'Yüzbinlerce Türk, Erdoğan’ı desteklemek için İstanbul’da' başlığıyla verdi. Haberde, mitinge Erdoğan yanlılarının yanı sıra muhalefet partileri CHP ve MHP’nin de kitleler halinde katıldığı vurgulandı.

'YENİKAPI İNSAN DENİZİ GİBİ...'

Flamanca yayın yapan Belçika'nın VTM kanalı, mitinge üç milyon insanın katıldığını aktardı. Haberde, "Yenikapı insan denizi gibi. Gösteri, çok sayıdaki Türk bayrağı nedeniyle kırmızıya döndü" dendi.

Fransızca yayın yapan kamu televizyonu RTBF ise, miting alanının iki saat öncesinden dolduğunu duyurdu. RTBF, ayrıca mitingin her ilde kurulan dev ekranlarda izlendiğini ve Fethullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da da ekran kurulduğunu izleyicilerine sundu.

Avusturya devlet televizyonu ORF, haberi 'İstanbul’daki mitingde yüzbinler toplandı' verdi.

Kurier gazetesi, CHP ve MHP liderlerinin yer aldığı mitinge HDP’nin davet edilmediğini vurguladı.

Die Presse gazetesi, 'Pazar günü İstanbul Yenikapı, kırmızı bayrak denizine döndü' diye yazdı.

İSVEÇ MEDYASI: TÜRKİYE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR

İsveç devlet televizyonu SVT, tarihi buluşmayı izleyicilerine 'Erdoğan' için dev miting' başlığıyla duyurdu. Devlet radyosu EKOT ise, 'Türkiye demokrasiye sahip çıkıyor' dedi.
    
Bosna Hersek'in en çok okunan gazetelerinden Dnevni Avaz, 'Yüzbinlerce Türk, Erdoğan'ın çağrısı üzerine toplandı' başlıklı haberinde mitingden detaylara yer verdi.

Sırbistan'ın resmi haber ajansı Tanjug, haberi 'Yüzbinlerce insan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için toplandı' başlığıyla yayınladı.

Hırvatistan'ın en çok okunan haber sitelerinden Dnevnik, 'Türkiye'de coşku' başlıklı haberinde, alandaki 'Erdoğan, sen Allah'ın bir lütfusun', 'Öl de ölelim' pankartlarına dikkat çekti.